Urheilulinen elämäntapa

  • ronnie 
treenit

Liikunta ja urheilu sekä niistä saatavat terveyshyödyt ovat olleet jo vuosia tapetilla, eikä turhaan.Liikkumisessa ja hyvinvoinnissa makaa maamme ja maapallomme tulevaisuus, ainakin tietyiltä osin. Terveydestä ja omasta jaksamisesta huolehtiminen kun muun muassa säästää yhteiskunnan verovaroja sairaanhoidossa ja toki lihasvoimalla paikasta toiseen liikkuminen vähentää polttoainetta käyttävien kulkuvälineiden käyttämistä ja näin päästötkin pienenvät. Liikunta tekee siis hyvää niin liikkujan keholle kuin mielellekin

Miten kasvaa urheilijaksi?

Et välttämättä mitenkään. Kaikki ihmiset ovat erilaisia, myös lapset. Kaikki eivät tykkää samoista asioista ja on tieteellisesti todistettu, että lapsuudessa hankitut traumat saattavat vaikuttaa aikuisiällä hyvin tuhoisin seurauksin yksityishenkilöiden elämää. Pitää muistaa, ettei lasta saa väkisin pakottaa harrastamaan urheilua, tai tekemään asioita joista he eivät selkeästi ole kiinnostuneita. Pieni tönäisy oikeaan suuntaan saattaa kuitenkin olla hyväksi, mikäli lapsi esimerkiksi empii jonkun urheiluharrastuksen aloittamista, mutta painostamista tulisi välttää kaikin mahdollisin keinoin.

Yleisin ikä aloittaa esimerkiksi suosituimmat joukkueurheilulajit on n. 6 vuotta (jääkiekko ja jalkapallo). Tätä ennen lapsen tulisi saada nauttia leikeistä, peleistä ja hauskanpidosta, ilman sen suurempaa paineentunnetta onnistumisesta. Kun lapsi alkaa aktiivisesti harrastaa esimerkiksi jääkiekkoa, on myös tärkeätä pitää harjoittelu monipuolisena sekä hauskana. Hyvänkin harrastuksen ja mielenkiinnon saa nopeasti pilattua sillä, että lasta painostetaan liian aikaisin, liian koviin suorituksiin. Vaikka vanhemmat elävätkin usein nuoruusvuosiensa urheilu-uraa lastensa kautta, he ovat kuitenkin päivän päätteeksi vain lapsia.

Huippu-urheiljaksi ei kasva välttämättä kaikesta edellä kerrotusta huolimatta, vaikka kuinka noudatettaisiin ohjeita. Sitä ei tulisi tietysti pitääkään päämääränä, vaan tärkeämpää olisi keskittyä liikunnan iloon ja sen siirtämiseen eteenpäin.

hölkkääjä

Kuinka kiinnostus urheiluun pysyy yllä?

Urheilu ja liikunta jaksaa kiinnostaa, kun sen pitää itselle mieluisana ja monipuolisena. Sama pätee niin nuoriin kuin aikuisiinkin, joten esimerkiksi uintiharrastuksessa ei tarvitse pysytellä vain siksi, että on tehnyt sitä aina. Uusia lajeja kannattaa kokeilla ennakkoluulottomasti, niin kipinä ja leikkimielikin säilyy paremmin. Esimerkiksi tästä listasta voi olla apua lajivalinnassa.  Jo nuorena aloitettu monipuolinen harrastaminen parantaa paitsi mahdollisuuksia menestyä päälajissaan aikuisiällä, luo myös terveen pohjan mielenterveydelle sekä fyysiselle kunnolle. Harrastukset ovat myös erittäin hyviä sosiaalisten suhteiden luojia. Ei kannata siis aikuisenakaan jäädä esimerkiksi uudella paikkakunnalla yksin neljän seinän sisään, kun voisi mennä vaikkapa kuntonyrkkeilytunnille tutustumaan samanhenkiseen porukkaan. 

Aikuisiällä voi myös aloittaa uusia harrastuksia, sellaisia joista vain lapsena haaveili. Eikä harrastuksen lopettamisestakaan kanna vastuuta kuin vain ja ainoastaan itselleen. Koska liikunnan ilo ja motivaatio pysyvät yllä vain mukavien ja mielenkiintoisten lajien parissa, kannattaa ehdottomasti valita omaan harrastusrepertuaariin vain sellaisia!

Vedonlyönti osana urheilua

Vedonlyönti kuuluu urheiluun osana sen kulttuuria. Moni ammattimainen vedonlyöjä tekeekin urheilusta sievoisia summia rahaa vuosittaisella tasolla. Eli vaikka penkkiurheilussa syke ei suorituksen tehosta nouse, nousee se pelissä olevien panosten puolesta. Jos on oikein näppärä betsaaja, saattaa onnistua löytämään lajin, josta itse ymmärtää paljon, mutta jota monet vedonlyöntiä tarjoavat tahot vielä kohteikseen tarjoa. Suosituimpia tällaisista kohteista ovat esimerkiksi kaikenlaiset eSports-tapahtumat, sekä junioreiden arvokisat jalkapallossa ja jääkiekossa. Mikäli etsit itsellesi pelattavia kohteita, esimerkiksi www.panoksetpeliin.com sivustolle on listattu useita nettikasinoita joiden listoilta löytyy junioriurheilua. Kuten kaikessa vedonlyönnissä, avaimet voittoon mahdollistaa pitkäjänteinen työ, kärsivällisyys sekä huolellisesti tutkitut yksityiskohdat, ennen panosten asettamista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *